Heitz Furnierkantenwek

Hangsúlyos dizájn az individualisták számára: a Heitz „Színtiszta természet" típusú struktúrái  

Produkte

A piacon már jól bevezetett kefélt élfurnérok mellett mi egy egész kollekciót kínálunk igazi 3D-strukturált furnérozott felületből.

A különböző kiviteli formák kivitelezhetőek valamennyi, a kereskedelemben hozzáférhető furnér fajtán és ezáltal kibővül a furnérnak, mint alapanyagnak az érzékszervek által közvetített tudatos észlelése. Ennek során nem vagyunk ráutalva különféle speciális furnérok vagy költséges eljárási technikák alkalmazására. Ezáltal válik lehetővé a strukturált felületek nagy választékban történő felhasználása egy igen kedvező árszínvonalon.

Ezt a speciális felületkezelést a termékek teljes szállítási spektrumában tudjuk nyújtani.


A furnérréteg variálható vastagságának köszönhetően az adott struktúrákat egyedileg be lehet állítani – a mérsékelttől az erősen kifejező hatásúig.

A strukturált felületeket tudjuk egy alapozó kezeléssel készíteni, ami azután minden ezt követő előkezelés nélkül megkaphatja a véglegesnek szánt szórt lakkozást. Lehet készre lakkozott felületet is készíteni. Pácok célzott használata révén a kialakítási lehetőségek megint csak kibővíthetők. A gyakorlat igényeit is kielégítő csomag összeállítása érdekében szállítunk méretes (fixméretű) furnérlapokat is, amelyek a Vevői igényeknek megfelelően neves furnérlap gyártókkal szorosan együttműködve készülnek.

A Heitz „fűrészelt fa” struktúra

Ez a struktúra a tömörfa megmunkálatlan felületének a benyomását kelti, mint amilyen például egy rönkvágó szalagfűrésszel vagy keretfűrésszel történő belevágáskor mutatkozik. Az ilyen „fűrészelt fa” optikájú él ideális lehet, ha a kereskedelemben kapható fűrészelt felületű színfurnérokkal együtt használják.

A Heitz „hasadékos fa” struktúra

Ez a struktúra a rusztikuss tömörfa gerendák  felületének felel meg, és a fafajtától függően a homokszórással kezelt felületek élzárására is alternatíva lehet. Ezen túlmenően ezt a „hasadékos fa” optikát nagyon jól lehet kombinálni a „fűrészelt fa” vagy a„szú lyukas” kinézetű struktúrával. Ennek köszönhetően meghökkentően autentikus eredményt kapunk.

A Heitz „hullám” struktúra

Ez a struktúra a hullámoknak a fa erezetéhez képest haránt irányultsága révén érdekes kontrasztot mutat az egyes fafajok színeinek természetes árnyalatához képest. Az egyébként igencsak szerény kinézetű fafajok is a 3D-s strukturáltságnak köszönhetően ily módon optikailag érdekessé válnak, felértékelődnek.

A Heitz „szú lyukas” struktúra

Ez a struktúra az antik tömörfa gerendák optikáját idézi fel. A kártevők tényleges pusztításához képest persze ez az optikai megjelenés a tulajdonságoknak semmiféle csorbulásával nem jár. A fa természetes erezetével kombinálva ily módon egy igen érdekes összkép adódik.

A Heitz „CroCo-Nero” struktúra

A „Heitz CroCo-Nero” struktúra egy fából készült fekete felület benyomását kelti, mint amilyen például egy enyhe elszenesedés esetében . Ez az optikai megjelenés idéalis az él hangsúlyos kiemelésére a kereskedelemben hozzáférhető szokásos furnérokkal vagy műanyaggal bevont felületekkel kombinálva. Ezáltal a munkadarabon az éleknek egy kifejező erejű optikája jelenik meg és a furnérnak, mint szerkezeti anyagnak az érzékszervi megtapasztalhatósága érezhetően kibővül. A pórusoknak fehérre történő beszínezésével ez az optikai megjelenés még kiemelkedőbb, és ily módon hatásfokozó elemként is fel lehet használni.

A Heitz „CroCo” struktúra

A „Heitz CroCo” elnevezésű struktúrának az alapja a krokodilbőrre emlékeztető optikai megjelenés. Lehetőséget teremt tetszőleges furnér fajták hangsúlyozott kiemelésére, kikészítésére. Pácok és lakkok céltudatosan megválogatott alkalmazásával ráadásul a kialakítási lehetőségeket még jobban bővíteni lehet. Például a pórusoknak a fehérre színezésével egyértelmű lehetőség kínálkozik egy („vintage”) vagy kopottas („shabby”) felület érzetét keltő hangsúlyozott benyomás ébresztésére. Ennek a struktúrának a használata révén a munkadarabon tapinthatólag és optikailag is érzékelhető hangsúlyok képződnek, amelyek csak aláhúzzák a fának, mint anyagnak a természetességét. Még egészen szimpla fafajták is nyilvánvaló optikai felértékelődésen mennek át.

Vissza a termékek áttekintéséhez