Heitz Furnierkantenwek

Környezetvédelmi felelősségvállalás

Nachhaltigkeit

Az FSC® által tanúsítva

A klímaváltozás időszakában a fák és az erdők különleges kihívásoknak vannak kitéve. Számunkra a fa a legfontosabb szerkezeti anyag. Éppen ezért a fenntarthatóság és a nyersanyagok kinyerésénél, feldolgozásánál és a gyártási folyamatok során a forrásokkal való felelősségteljes bánásmód számunkra központi jelentőséggel bír.

Ezért érezzük magunkat elkötelezettnek az FSC® – a Forest Stewardship Council® felügyeleti láncolat értékeivel kapcsolatban is. Ez a nonprofit-szervezet hozta létre a fenntartható erdészeti gazdálkodás első tanúsítási rendszerét annak a garantálása érdekében, hogy a mai generációk igényeit úgy lehessen kielégíteni, hogy egyben ne veszélyeztessük az eljövendő generációk szükségleteit. Az ökológiai alapú üzletpolitika bázisán van FSC® tanúsításunk és ezzel el is köteleztük magunkat, hogy lemondunk minden olyan fajta beavatkozásról, ami árt az erdők ökológiai rendszerének. Ebbe beletartozik többek között az illegális fakitermelés, a kereskedés az illegális eredetű fa és erdészeti termékekkel, az erdők átalakítása ültetvényekké vagy génmódosított szervezeteknek a bevezetése.

Nachhaltigkeit_HU
Nachhaltigkeit_HU

Az FSC®-tanúsítvány

Szállítói láncok: megbízható partnerektől származó nyersanyagok

A fából készülő élfurnérok esetében döntő a nyersanyag minősége. Ezért is végezzük olyan gondosan a kiválasztást a nyersfurnéroknál épp úgy, mint a további feldolgozáshoz szükséges anyagoknál. A beszerzés során világszerte a jól bevált partnerekre építünk, akiknek ugyanolyan minőségi igényeik vannak és a felelősségvállalással kapcsolatban ugyanazokat az etikai elveket osztják. 

Tiszta gyártás, folyamatosan egyenletes minőség

A legkorszerűbb gyártási eljárásoknak és technológiáknak köszönhetően egyenletes minőséget tudunk garantálni a gyártás minden fázisára kiterjedően, egészen a késztermékig bezárólag. Egyébként maga a terméknek a tartóssága és hosszú élettartama a gyakorlatba átültetett fenntarthatóságot is jelenti.

Nachhaltigkeit

Hozzájárulás a CO2-kibocsátás csökkentéséhez: Az elektromos energia igényünk 100%-át megújuló energiaforrásból fedezzük

A fenntartható életmód jegyében a megújuló energiafajták használata lényeges tényezőnek számít. Így is lehet a rendelkezésre álló erőforrásokat kímélni és az üvegház hatású gázok kibocsátását csökkenteni. Ezért tartjuk mi helyes útnak a fosszilis energiaforrásokról a megújuló energiahordozókra történő váltást. 

Nachhaltigkeit_HU

A megújuló áramfelhasználás tanúsítványa

Klímasemlegesen működünk: átlátható CO2  kompenzációval

Elektromos energiaigényünket már évek óta megújuló vegyes forrásból (nap, szél, víz, geotermikus energia, biogáz, biomassza) fedezzük. A vállalat is a lehető legklímabarátabb módon dolgozott. A kibocsátott CO2-mennyiséget részben a FutureCamp Climate GmbH által vásárolt és visszavont kibocsátási tanúsítványokkal kompenzáltuk.

2024-03-14_Stilllegung_Heitz-Hungary_FutureCamp_2023

FutureCamp Climate tanúsítványa